Social Media Wings

Social Media Wings…

Vleugels… die heb ik, je ziet ze alleen niet, want ik heb ze goed verstopt. Was ik voor een jaar terug nog op zoek naar balans, dan is nu het moment aangebroken dat ik voorzichtig kan zeggen: Ik ben er weer!

Social Media Management
Al heel lang doe ik ‘iets’ met Social Media; mooie en leuke dingen. Ik leer mensen hoe ze zichzelf zichtbaar kunnen maken online en daarmee een betere toekomst kunnen opbouwen. Personal Branding, Corporate Branding, Social Media Marketing, Business Bootcamps; zomaar een greep uit het vakjargon dat ik zou kunnen gebruiken om uit te leggen wat ik doe. Ik heb alleen een allergie voor dit vakjargon; het dekt namelijk de lading niet. SOCIALE Media, dát is de essentie. Sociale en digitale interactie, mensen met elkaar verbinden, een menselijke connectie maken met jouw klant, jouw doelgroep. Stel, je hebt net je baan verloren. Dan zal je waarschijnlijk een uitkering aanvragen en gaat het UWV werkbedrijf je verplichten te solliciteren. Solliciteren via internet en Social Media, met een groot (online) netwerk, zal je binnen korte tijd weer een nieuwe baan opleveren. Bouw dan op een positieve en sociale manier aan jouw online netwerk. Vrienden, kennissen, collega’s, klanten, het zijn allemaal potentiele lijnen om ‘iets’ te regelen. Allemaal mensen die jouw hulpvraag zien, lezen, horen en misschien zelfs delen. Sharing is Caring!

Social Media – online profilering en privacy
Mij wordt weleens verweten dat ik op Social Media deel wat mij bezighoudt. Dat doe ik met een hele goede reden. Ik bepaal namelijk zelf wat ik deel en hoeveel ik deel. Hiermee stel ik mijzelf kwetsbaar op, maar het levert mij ook kracht op. Met deze kracht hebben wij ons gezin binnen een jaar weer op de rails gezet, na een hele heftige periode. Er zijn hele leuke connecties en verbindingen ontstaan die hebben geleid naar waar ik nu sta. En ja, ik heb ook een heleboel sh*t over mij heen gekregen. Mensen die niet snappen wie ik ben, waar ik vandaan kom of waar ik naartoe wil. Jammer dan. Mijn studie persoonlijk leiderschap heb ik op academisch niveau afgerond en mijn man mag zichzelf inmiddels juridisch adviseur bedrijfsrecht noemen. Op het gebied van organisatieadvies en ondernemerschap heb ik mijn sporen na deze periode meer dan dik verdiend, maar hierover ga ik niet uitweiden. Zoals al eens eerder gezegd: Social Media Bewustwording start bij jezelf, jij bepaalt wat je deelt of niet…

Social Media – social & blended learning
Ergens in 2000 kreeg ik mijn eerste laptop met inbelverbinding, via mijn werk. Dan komt er een heel mooi levensverhaal dat ik ooit nog eens in boekvorm ga uitgeven, maar de essentie is belangrijker. Zonder die laptop en inbelverbinding had ik nu waarschijnlijk ergens in de goot gelegen. Ik was Remy, alleen op de wereld, geen familiebanden meer, verstoten uit de sociale leefgemeenschap. Ik was ‘anders’. Maar door het internet ontdekte ik dat er meer ‘anders’ waren zoals ik. Ik zocht hulp bij lotgenoten en vond die, op internet. Ik ging op zoek naar kennis om mezelf te ontwikkelen en vond die, op internet. Ik volgde trainingen en opleidingen en deed research naar mijn ‘anders zijn’ en vond die, juist ja, op internet. Ik leerde zelfs dat ‘anders zijn’ best leuk is!

 

Social Media – wereldburgerschap en internetliefde
Mijn liefde voor internet en sociale media was geboren en daarmee kom ik gelijk bij mijn grootste liefde; mijn man. Door internetliefde werd het provinciaaltje een wereldmeid; want ze verhuisde voor de liefde naar een wereldstad. De liefde ging uit, maar de liefde voor de wereldstad bleef. En in diezelfde wereldstad woonde een man die zich ook heel erg ‘anders’ voelde, een wereldburger, met connecties over de hele wereld en één hele speciale connectie online. Een man die snapt dat vrouwen vleugels nodig hebben om te vliegen. Die snapt dat vrouwen, als je ze opsluit in een kooitje, niet meer kunnen vliegen en al heel snel stoppen met zingen. En juist dat zingen, dat is zo mooi om te horen!

Social Media Bewustwording
Je mag stellen dat ik Social Media bewust ben geworden in de loop der jaren. Zelfs zo bewust, dat ik als vrijwilliger al 10 jaar wordt ingeschakeld door organisaties om digitale hulp en ondersteuning te bieden. Als moderator op forums, als webcare medewerker bij hulpverleningsinstanties en digitale ‘politieagent’ in een chat community. Als (anonieme) ervaringsdeskundige geef ik hiermee de maatschappij terug, wat ik ooit zelf heb mogen ontvangen. Hulp en ondersteuning bij de persoonlijke ontwikkeling van mijzelf.

Sociaal Media Coach
Verleden, heden, toekomst. Het valt allemaal samen in het 2e bedrijf dat ik heb opgericht: Ida Social Media Coach. De route die ik zelf heb afgelegd mag ik nu overdragen aan de volgende generatie. Al die jaren van kennis vergaren, zowel offline als online, verbindingen en verbanden zoeken, contact maken met mensen en aan mijn netwerk bouwen. Als gecertificeerd Media Coach, draag ik deze kennis en vaardigheden nu over aan anderen. Met het Keurmerk Mediawijsheid op zak, ondersteun ik de WiFi generatie, bij sociale omgangsvormen online en het maken van mediawijze keuzes. De kansen en mogelijkheden, de wet- en regelgeving, de gevaren en aandachtspunten, de digitale techniek, internet en het gebruik van social media platformen. Ik ken ze, omdat ik het zelf heb ervaren. Jeugd & Media; het volgen van de trends en het monitoren van incidenten. Werken aan jeugdpreventie; door inzicht te krijgen in oorzaak en gevolg, maar vooral het onderliggende (grensoverschrijdende) gedrag. Kinderen zelfredzaam maken, bij het nuttig en veilig gebruik maken van internet en social media platformen. Die kinderen zijn onze toekomst, laten we dan vooral luisteren naar die toekomst.

Social Media Wings

Geef een reactie

Wij staan u bij met raad en daad. Heeft u direct advies nodig?